top of page
  • Writer's picturePascale Vanbutsele

Hoe wordt mijn kunstwerk verpakt?

Als uw kunstwerk klaar is, wordt het in zuurvrij glaspapier gewikkeld en veilig verpakt. Maar wat houdt dat precies in?


Hand holding parcel

Zes stappen om uw kunstwerken te beschermen

  1. Het kunstwerk wordt op een stuk foamboard bevestigd.

  2. Daarna wordt het afgedekt met zuurvrij glaspapier om vlekken te voorkomen.

  3. Een tweede stuk foamboard wordt er bovenop gelegd, zodat een sandwich ontstaat die het kunstwerk tegen verbuigen beschermt.

  4. De enveloppe met de onderhoudsinstructies, het certificaat van echtheid en de reproductieprint wordt op het bovenste stuk schuimkarton geplakt.

  5. Deze wordt vervolgens in een stevige kartonnen enveloppe geplaatst die voor dit soort inhoud is ontworpen. De envelop wordt dichtgeplakt en er wordt een waarschuwingssticker "Fragile" op geplakt.

  6. Vervolgens wordt het pakket gemeten en gewogen om de exacte verzendkosten te bepalen en wordt er een koeriersetiket op geplakt. Nu is het klaar om te worden opgehaald door de koeriersdienst.



Inhoud van de enveloppe


Hoeveel bedragen de verzendingskosten?

De verzendkosten voor portretten op maat zijn afhankelijk van de grootte van het kunstwerk en de bestemming. Op verzoek kan ik u een schatting geven, maar de werkelijke kosten worden pas bekend wanneer het portret is ingepakt en gewogen. Ik zal u de verzendkosten in rekening brengen zodra u uw definitieve goedkeuring aan het portret hebt gegeven.


Koeriersdiensten en verzekering

Afhankelijk van de bestemming gebruik ik DHL Express of UPS om het pakket veilig naar u toe te brengen. Ik vraag altijd om een extra verzekering om het kunstwerk te dekken mocht het verloren gaan of beschadigd raken.


Klaar om jouw kunstwerk op maat te bestellen?




2 views0 comments
bottom of page